Posted inБез категория

Великобритания допуска разпадане на ЕС

Великобритания допуска за себе си оттегляне от ЕС. Според министър-председателя Дейвид Камерън, това ще се случи, ако Брюксел не се съгласи да преразгледа условията за членство и да върне на  Лондон част от пълномощията.

На срещата в Амстердам, която бе отменена в последната минута заради кризата със заложниците в Алжир, Камерън е щял да предложи да се преразгледа формата на отношенията между неговата страна и ЕС. Промените, според него, ще помогнат за решаване на три ключови проблеми на съюза – кризата в еврозоната, липсата на конкурентоспособност на европейската икономика и значително намаляване на обществената подкрепа за идеята за федерална Европа.

„Обремененият с проблеми единен пазар не осигурява растежа на икономиката ни, не намалява  дефицита, и не допринася за икономиките на Европейския съюз“ – цитира The Telegraph откъси от речта на министър-председателя.

В случай на отказ от страна на ЕС да се съгласи на отстъпки за Лондон Камерън заплаши, че Великобритания ще излезе от организацията.

„Има опасност европейският проект да се провали,“ – казва той. Въпреки това, Камерън е подчертал, че иска Обединеното кралство да е „активен  и лоялен“ член на обществото, но в различен формат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *