Posted inБез категория

ВВС: БГ отпусна евросредства на гангстерската музика

azisЕвропейската комисия поиска от България   обяснение за  решението си да отпусне един милион евро от европейските средства на музикален телевизионен оператор.

Пайнер Медия, която често използва сексуални изображения, за да рекламира българската поп музика, бе наградена със средства за регионално развитие.

Новината за милионите, които все още не са отпуснати, разгневи мнозина от света на българското изкуство. В отговор Брюксел обяви, че иска да знае дали София е следвала европейския правилник. Говорителката на еврокомисаря по регионалното развитие Йоханес Хан – Ширин Уийлър, изтъкна, че изборът на реципиент зависи изцяло от българското икономическо министерство.

Но настоя, че Комисията приема „работата си да пази парите на данъкоплатците много сериозно“.“Ако възникнат каквито и да е тревоги, разбира се, ще поискаме от националните власти да погледнат въпроса по-задълбочено“.
Пълен абсурд.
Пайнер насърчава развитието на вид българска поп музика, наречена чалга. Стилът е известен с гангстерския си имидж и редовно е съпътстван от оскъдно облечени жени, коментира Би Би Си.

Музиката набра популярност в страната след 90-те години на миналия век, особено сред младежите и по-богатите българи.

Театралният директор Александър Морфов заяви пред агенция БГНЕС: „Това е чудовищно… Това ли е единствената култура, която можем да покажем на света от нашата идиотска страна?“
Митко Димитров – ръководителят на Пайнер, изтъкна, че парите ще бъдат използвани за създаване на „нови работни места, предназначени за висококвалифицирани експерти, предимно млади хора“.

Джаз пианистът Антони Дончев обаче твърди, че решението да се отпуснат европейски пари на процъфтяваща компания, вместо на малкия бизнес, е „пълен абсурд“.

„Не можеш да помогнеш на нещо, което вече управлява от години“, подчерта той пред БГНЕС. „Още колко помощ можеш да окажеш?“
Рапърът Биг Ша написа на страницата си във Фейсбук, че по време на икономическа криза „европейските пари за конкурентоспособност трябва да се дават на нови и малки компании, а не на най-големия монополист“.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5446591

 Илюстрация ВВС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *