Posted inБез категория

Кубинските власти признаха за епидемията от холера в Хавана

Кубинските власти съобщиха на 15 януари за епидемия от холера в Хавана, пише CNN. Според Министерството на здравеопазването на Куба, има  регистрирани 51 случаи. Не се съобщава колко от  тези случаи са фатални. BBC News съобщава, че през декември е починал от холера, 46- годишен мъж.

Според министерството, епидемията е причинена от  хранителни продукти. Местните жители пред Си Ен Ен са разказали, че властите са затворили палатката с храна в Хавана. В центъра на града се  позволява продажбата на храна и вода в херметична опаковка.

Специални устройства са монтирани на входовете на сградите  за дезинфекция на обувките. Междувременно лекарите ходят по домовете на  болните кубинци за проверка на симптомите, пише BBC News. Властите призоваха хората да се спазва добра лична хигиена и внимателно да се обработва  храната преди ядене.

Това е вторият случай на епидемия от холера през последните години. През 2012 г. бяха отчетени огнища за първи път след повече от 100 години. През август властите заявиха, че епидемията е отминала. Експертите обаче не са били в състояние да разберат каква е била причината за разпространение на болестта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *