Posted inБез категория

Иран шокира света с тюркоазена подводница

Иран съобщи за поредния си успех в укрепването на отбраната на страната и демонстрира най-новата си  подводница Sina 7 от клас Ghadir. Тази проява на военна мощ  предизвика обратен ефект, заради твърде необичайния цвят на подводницата.

Командващият Военноморския флот на Иран  контраадмирал Хабибула Сайари гордо обяви, че новата подводница доказва, че страната може да произвежда модерни бойни кораби и е независима от доставката на оръжие от други страни.

„Благодарение на Ислямската революция, Иран е в състояние да изгради своя собствена подводница. Никой не вярваше, че можем да създаваме свои собствени разрушители, способни да превозват хеликоптери и да изстрелват ракети в Оманския залив“ – заяwи Сайари, цитиран от иранската телевизия  Press TV.

В случая чуждестранните журналисти повече се заинтересуваха не от възможностите на подводницата, а от нейния необичаен външен вид. Новаt подводница  е боядисана в ярко тюркоазен цвят и рязко се откроява на фона на тъмните вълни. Затова The Daily Mail я сравни с известната жълта подводница от песента на Бийтълс.

Както иронизират британските журналисти, иранската подводница е много трудно да не бъде забележена и поради това ще бъде отлична мишена за врага. Поради тази причина, подводниците обикновено се боядисват в черен и син цвят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *