Posted inБез категория

Европейската централна банка ще се премести в дворец за един милиард, въпреки кризата

Европейската централна банка  инвестира  над един милиард долара в амбициозен проект – изграждането на небостъргач с две кули за нейния главен офис.

В момент, когато много европейци не са в състояние да си плащат ипотеките и са изгонвани от домовете им, когато след самоубийството на отчаяна  жена  Испания бе принудена да спре изселването на хора заради дългове – в това време Европейската централна банка се готви за да се премести в скъп нов дом.

След завършването си,  новата сграда на европейската хазна, което е и символично – ще бъде най-високата във Франкфурт.

Въпреки това изглежда, че засега проектът предизвиква само остра критика – на първо място, заради прекомерните разходи.

Стивън Майснер от „Партия на благоразумието“ в Германия смята за грешно да се харчат толкова много пари за една сграда. Въпреки това, според него, има обяснение за това защо само небето може да ограничи икономическия монопол на Европейския съюз.

Безработицата в еврозоната, която обединява 17 страни, е на рекордно високо ниво. Брюксел настоява за прилагането на строги мерки за икономии, в резултат на които правителствата трябва да намаляват държавните разходи и да повишават  данъците – като по този начин засилват безпокойството на хората и евроскептицизма.

Строителството трябва да бъде завършено до 2014 г. и   вече се знае , че  офисът на президента на Европейската централна банка ще бъде на 41 етаж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *