Posted inБез категория

Еднополовите двойки в Америка ще получат данъчни облекчения

Този месец Върховният съд на САЩ планира да промени Закона за защита на брака, който преди определяше брака като съюз изключително между мъже и жени. Ако това се случи, финансовите дела на гей двойките ще се  променят драстично.

Те ще се окажат легални не само в няколко щата, където в момента са разрешени гей-браковете, но също така и пред федералното правителство, и по този начин ще   може  да разчитат на федералните облекчения.

Те ще могат, например, да получат обратно част от разходите по имотите или връщане на известна част от подоходния данък, тъй като ще могат да подават данъчни декларации заедно като едно семейство.

По закон обезщетението може да се получи в рамките на три години назад. Така че хомосексуалните бракове, сключени преди 2009 г., могат да кандидатстват за възстановяване за трите години, и тези суми може да достигнат  40-60 000 долара за двойка.

Освен това  сега, в случай на смъртта на на единия от гей съпрузите, преживелият  трябва да плащат данък на завещаното имущество в размер на 35%. След приемането на закона те ще бъдат освободени от това задължение.

Тъй като гей движението е във възход и има мощно лоби, никой не се съмнява, че законът ще бъде приет.

http://money.cnn.com/2012/11/14/pf/taxes/doma-same-sex-couples/index.html?iid=HP_LN

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *