Posted inБез категория

В Париж забраняват старите коли

В Париж може да се забрани движението на по- старите коли. Поне такова е  предложението на кмета на Париж Бертран Деланое, съобщава The Telegraph.

Според него, от септември 2014 г. в рамките на магистрала A86 около Париж, ще бъде забранено движението на леки коли на възраст над 17 години, камиони и автобуси над 18 години, както и на мотоциклети и мотопеди, пуснати преди 2004 г.

Мярката трябва да помогне да се намали количеството на вредните емисии в града с 30% до 2015 г.

Въпреки екологична насоченост на предложението  парижани и опозицията вече го посрещнаха с остри критики. По-специално,  ръководителят на дясно-центристката UMP  Филип Гужон  нарече инициативата „анти-социална и aнтирегионална. Според обикновените французи нововъведението всъщност ще лиши много хора  от възможността да се движат из града, а Париж ще се превърне в „остров на богатите“.

Наред с другите неща, планът да се намалят вредните  емисиите от автомобилния транспорт,  в Париж  се предвижда въвеждането на заплащане при преминаване за  камиони, намаляване на максималната скорост на магистрала A86 от 80 на 70 km / h, както и многократно увеличаване участъците с ограничаване на скоростта до 30 km / h в центъра на града от средата на 2013 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *