Posted inБез категория

Тойота изтегля рекорден брой автомобили – три милиона

Японският автомобилен гигант „Тойота» (Toyota Corp.) днес обяви, че  изтегля за ремонт рекорден брой в историята автомобили – почти три милиона, които са продадени в страната и чужбина.

В Япония се изтеглят 1,52 милиона леки автомобили, продадени от август 2000 г. до края на миналата година. Операцията обхваща 13 модела, заедно с изключително популярния в Япония хибрид „Приус“.

В чужбина подлежат на ремонт около 1,25 млн. коли. Поради незадоволителното качество на някои детайли в тях, в някои случаи  може да блокира  на кормилното управление. Също така слабости има и в електросистемата на хибридните автомобили.

Това изтегляне на толкова много коли, вероятно ще  причини големи щети на репутацията на „Тойота“, която съвсем наскоро обяви своите амбициозни планове за разширяване на производството си в световен мащаб.

Toyota преди това с голяма мъка успя да преодолее друго увреждане на репутацията си, също свързано с масивно изтгеляне на автомобили, които потенциално биха могли да имат засядане на педала на спирачката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *