Posted inБез категория

Показната сексуалност маскира адски бездни

Вицовете за   блондинките се потвърдиха от научни  изследвания – наистина, в случая  става дума не за цвета на косата, а за степента на външната сексуалност.

Преди няколко дни за това писа в свое изследване психологът Марк Сандомирски. Неговите заключения са, че хората, които са склонни да се обличат подчертано сексуално, „страдат от личностна  незрялост, липса на култура и не са в състояние адекватно да получат емоции от  своята сексуалност директно. Както малките деца, които се стремят да привличат внимание към всички свои постъпки, възрастните се опитват да получат липсващите им  емоции чрез публична демонстрация на  сексуалност,“ – казва Сандомирски.

С една дума, ако си изберете ярко гримирано момиче с къса пола – рискувате да да се сблъскате с  пълнолетно дете с цял комплекс от  психологически проблеми. Защото сексуалността  в леглото  най-често е обратно пропорционална на сексуалността в дрехите, козметиката, и така нататък: колкото по-скромно и „затворено“ е облечено момиче или жена, толкова по-висок е реалният и сексуален потенциал, уверени са психолозите.

Като цяло, прекомерния стремеж за сексуално обличане,  психиатрите отнасят към разновидност на  ексхибиционизма. И не само в обличането. Една моя  позната например, след запознанство (дори случайно  познанство на работата) винаги ми казва гордо: „Чувствам, че той ме иска!“

Тези сексуално затормозени хора, според наблюдения на психиатри,  често чувстват съмнения в себе си, объркване, за тях са характерни чести промени в настроението, емоционална нестабилност..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *