Posted inБез категория

НЕК строи „Белене“ и референдумът е нужен на ГЕРБ, за да легитимират изграждането на централата

НЕК строи „Белене“ и референдумът е нужен на ГЕРБ, за да легитимират изграждането на централата, коментира Мартин Димитров.

Строителството на АЕЦ „Белене“ продължава въпреки решението на кабинета от март да замрази проекта, обявиха от „Синята коалиция“.

Съпредседателят на десния съюз Мартин Димитров и колегата му Иван Иванов се позоваха на писмо от шефа на НЕК до кмета на Свищов за изграждане на далекопровод, който да свърже „бъдещите мощности, които ще бъдат изградени на площадката на АЕЦ „Белене“, с енергийната система на България“.

Писмото, разпространено и сред журналисти, е изпратено на 8 октомври 2012 г. от НЕК и засяга изграждането на далекопровод 400 киловолта. Според Иван Иванов тази високоволтова линия е необходима само за ядрена централа.

Така от десницата предварително отхвърлиха евентуални обяснения на правителството, че линията се прави, ако някога там бъде изградена газова централа.

НЕК строи „Белене“ и референдумът е нужен на ГЕРБ, за да легитимират изграждането на централата, коментира Мартин Димитров.

Фактите ще бъдат предоставени на временната комисия, която разследва договорите по проекта.

http://www.dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *