Posted inБез категория

Авторът на писмото за „Белене“ до кмета на Свищов ще бъде уволнен

Ще бъде уволнен управителят на предприятие „Трафоелектроинвест“ Марин Ангелов, писал до кмета на Свищов за нуждата да се строи електропровод към замразената АЕЦ „Белене“. Това съобщи на извънреден брифинг министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев.

Писмото стана повод днес в Народното събрание Синята коалиция да обвини кабинета, че продължава да строи централата „зад гърба на парламента“.

В писмото, писано този месец,  Ангелов иска от кмета на Свищов Станислав Благов трасе през общински имоти за далекопровод от 400 киловолта за осигуряване на връзката на бъдещи мощности, които ще бъдат изградени на площадката на АЕЦ „Белене“.

Министърът каза, цитиран от „Фокус“, че писмото е саботаж срещу българското правителство и срещу решението му да бъде спрян проектът. По случая тече проверка, която се очаква да приключи в понеделник. „Ще бъдат установени останалите участници в тази инициатива и те ще бъдат безкомпромисно наказани“, заяви Добрев. По думите му директорите на Националната електрическа компания, под чиято шапка е „Трафоелектроинвест“, и на Българския енергиен холдинг (БЕХ)  не са били запознати със съдържанието на това писмо.

http://www.dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *