Posted inБез категория

Apple ще представи iPad mini този месец

Технологичната компания „Епъл“ (Apple) може още този месец  да представи новата версия на ползващия се с изключително високо търсене таблет  iPAD, който ще има по-малък размер на екрана.

Според Wall Street Journal  доставчиците на „Apple“ в Азия  вече са получили поръчки за производство за четвъртото тримесечие на тази година, за повече от 10 милиона таблета с  екран  7,85 инча – на  т.нар iPad mini . Размерът на екрана на таблетите Айпад не се е променял от 2010 г., когато излиза първата версия на устройството, и сега продължава да е 9,7 инча. Резолюцията na  това мини се очаква да бъде по-малка от най-новия модел , представен през март.

„Apple“ традиционно не коментира слуховете за предстоящото пускане на нови продукти. Според списание  Fortune,  още тази сряда компанията ще изпрати покани до медиите за пресконференция на 17 октомври, на която щe обяви „минито“.

Анализаторите отбелязват, че айпад мини ще бъде популярен сред потребителите в случай, че цената му   съответства на стойността на конкурентни устройства. Популярните таблети със 7 инчов екран  Kindle Fire HD от „Амазон“  и  Nexus 7 от „Google“ се продават за $ 199. Най-евтината версия на последния модел на Apple струва $ 499.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *