Posted inБез категория

Юли Петров: Пак не е честно към видинчани. Писна ни!

Юли Петров е основател и лидер на неформалната група „Аз обичам Видин“, която по-късно стана гражданско движение. Той е един от хората, които не са съгласни със статуквото градът да е най-бедният в най-бедната страна в Европейския съюз. 30 думи поиска неговото становище за това какво се случва в града и какво Трябва да се случи.

30думи: Г-н Петров, има ли пилот в самолета, наречен Видин, който пикира смело към пропастта?

Юли Петров: Отговорът е – няма! Самолетът е на автопилот, както от много мандати насам. Доказателство-все повече видинчани отпадат ли отпадат зад борда на возилото. Видин е на дъното по жизнен стандарт в България и в Европа, защото във Видин партийната олигархия си има град. Този град е техен за да го грабят и управляват, а наш – само за да плащаме тежката цена на кризата и на зловредното им управление.

30 д: Може ли да се вярва на някоя група общински съветници ?

Ю. П: Герго Гергов, както и други кметове преди него за 1 година не само не успя да сложи прът в колелата на видинската партийна олигархия, но и се превърна в ЧАСТ ОТ НЕЯ от онези вечно абонирани за поста „ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК” наши съграждани, от чието чудо на 22 септември 2012 г. скандирахме на жълтите павета – „23 ГОДИНИ КЛЕПТОКРАЦИЯ СТИГАТ” не само не ги пипна-стана 38-мия играч! Но гражданите всичко виждат… Имам за тези 38 една ЛОША НОВИНА – ако така продължават с бла-бла за хората и далаверите за тях си-просто няма да ги изтърпим!!!
Герго Гергов дойде на власт с обещанието – ДИАЛОГ ЗА ВИДИН!
Диалог няма! Има монолог и арогантност! Гергов пропусна шанса да застане против   партийната олигархия и да работи за града с подкрепата на гражданите. Скоро дори да почне да си говори с гражданите-ще има нужда от ПРЕВОДАЧ.

Защо и тази власт работи против НАС – ето две доказателства /но не единствени/:

1. Още с встъпването предложи драстично увеличение на местните данъци и такси. След като „Аз обичам Видин” скочи – оттегли предложението.

2. Без да е нужно и сякаш напук на видинчани въвежда СИНЯ ЗОНА, с което изправи до стената и без това жителите на фалиралия град. Е, вярно, сега ще намали обхвата й, но пак след протестна декларация на движението и публичен натиск във ФБ.
Не е честно към нас за пореден път! Видинчани не заслужаваме такова управление – ние заслужаваме и настояваме за истински диалог и почтеност! За прозрачност и търсене на отговорност?

Какво са правили преди него кметовете, та общината натрупа такива задължения?

Диалог с гражданите – ОЧИ В ОЧИ!
Защото почваме да се питаме и други работи: „Кой реално го издигна тоя човек и чии интереси обслужва? Както и „Кому служи ХАРТАТА, дето го изстреля в орбитата на властта”?

30 д: Защо те изхвърлиха от „елитна“ видинска ФБгрупа?

Ю. П. : Относно изключването ми от други фейс-групички,се дължи от моето ИСТИНСКО говорене по-проблемите на Видин и много слабо ме интересува!

Отговорите следват….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *