Posted inБез категория

Костов не изключва ГЕРБ да спечели втори мандат

Не нивото на доходите, а безработицата е основната причина за тежкото положение на българските семейства, коментира пред журналисти във Варна лидерът на ДСБ Иван Костов, цитиран от БТА. Според него вдигането на заплатите е предизборен ход на ГЕРБ, а реалното изпълнение на планираните повишения ще стане ясно, когато в парламента бъде внесен проектобюджетът за 2013 година.

За АЕЦ „Белене“ Костов посочи, че страната ни не дължи пари на Русия. Той обаче призова правителството да анализира по-дълбоко поведението на руската държава, като за целта потърси помощта включително на експерти от Брюксел.

„Идва краят на руското господство на газовия и нефтен пазар в Европа“, каза Костов. Според него в настоящата ситуация изпълнението на проекта „Южен поток“ е обречено. По думите му България ще може да разчита на новооткритите количества газ в икономическите води на Кипър и Израел. Този газ може да измести всички доставчици, тъй като е в непосредствена близост, това са евтини енергийни ресурси и ще помогнат да се върне поне част от конкурентоспособността на икономиката ни, бе позицията на Костов.

Костов посочи монополите и злоупотребата с господстващо положение на пазара като най-сериозен проблем пред икономиката. Наложителна е сериозна промяна в политиката, която да върне конкуренцията и да даде шанс на малкия и средния бизнес, смята той.

Лидерът на ДСБ не изключи ГЕРБ да спечели втори мандат, но прогнозира, че следващият кабинет ще бъде коалиционен. Той очаква в предизборната кампания всички партии, без ДСБ, да се преструват на някаква алтернатива, но без да горят мостовете помежду си, за да могат да се обединят след вота.

 

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/09/22/1911647_ivan_kostov_proektut_jujen_potok_e_obrechen/?ref=rss

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *