Posted inБез категория

Unilever: „Бедността се завръща в Европа“

В условията на ниска покупателна способност на европейците, компанията възнамерява да използва опита си, натрупан в Индонезия. В Европа с цялата си сила се връща проблема с нищетата, заяви в интервю за Financial Times Deutschland , шефът на  европейското подразделение на англо-холандската корпорация за производител на  храни Unilever PLC Ян  Зейдервелд.

„Бедността се завръща в Европа“ – казва топ мениджърът.

Той илюстрира тази теза с добър пример. „Ако испанският потребител сега харчи средно в магазина само 17 евро, ние не можем да му продадем перилен  препарат, който струва половината от тази сума,“ – казва Зейдервелд. Затова Unilever иска да използва  в Европа опита, който е получила в Индонезия. Според топ мениджъра, там компанията продава малки  опаковки от шампоан на цена 1 – 2 цента и дори успява да направи печалба при тези цени. „Ние знаем как това работи, но за Европа бяхме забравили,“ – казва топ мениджърът.

Unilever планира да се адаптира към ситуацията в засегнатите от кризата страни от еврозоната, с продажбата на някои стоки в по-малки и по-евтини пакети, които са по-достъпни за потребителите.

В Unilever не считат, че дълговата криза в еврозоната за мимолетно явление.

Изданието отбелязва, че компанията вече  продава в   Испания перилните си препарати в пакети, чието съдържание стига за не повече от пет изпирания. В Гърция са с намален размер (и цена) пакетите с картофено пюре или майонеза Юниливър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *