Posted inБез категория

Според здравния рейтинг на Bloomberg България е на 73-то място в света

Агенция Bloomberg направи своя класация на страните според здравето на техните жители.  При оценката на състоянието на здравето се отчитали показатели за продължителност на живота и детската смъртност, причини за смърт, нива на смъртност в  три възрастови групи и нива на смъртност при достигане на 65-годишна възраст за мъжете и жените.

Сред най-рисковите фактори, които намаляват рейтинга, са процентът на възрастни пушачи, консумация на алкохол, затлъстяване, ниска физическа активност, както и показателите на холестерола, кръвното налягане и глюкозата в кръвта, ХИВ-позитивните хора, обстановка на околната среда, както и детските болести.

Най-здравословната страна, според Bloomberg, е Сингапур. Малко зад нея се нареждат Италия, Австралия, Швейцария и Япония. България е на незавидното 73-то място, сред такива държави като Саудитска Арабия, Сърбия, Хондурас, Иран.

В края на списъка (145 страни) са ДР Конго, Лесото и Свазиленд..

бел.ред. В същото време два български новинарски сайта, цитират БГНЕС и пишат така:

Сингапур е страната с най-здраво население в света, показва класация, изготвена с данни на ООН и Световната здравна организация.

Експертите са взели предвид смъртност при децата, продължителност на живота, броят на хората над 65 години, както и рискови фактори като околната среда, тютюнопушене и алкохол, висок холестерол и кръвна захар, предаде БГНЕС.

Резултатите показват, че най-здравата страна е Сингапур. Следват я Италия, Австралия, Швейцария, Япония, Израел, Испания, Холандия, Швеция и Германия. На последните места са Мозамбик, Чад, Република Конго, Лесото и Свазиленд.

линк:  http://health.actualno.com/Singapur-e-naj-zdravata-strana-v-sveta-news_397550.html

И още:

Сингапур е страната с най-здраво население в света, показва класация, изготвена по данни на ООН и Световната здравна организация (СЗО).

Експертите са взели предвид смъртността при децата, продължителността на живота, броя на хората над 65 години, както и рискови фактори като околната среда, тютюнопушене и алкохол, висок холестерол и кръвна захар.

Резултатите показват, че най-здравата страна е Сингапур.

В островния  град-държава, чиято площ е по-малко от 700 кв. км, живеят над 5 млн. души.

В класацията на държавите с най-здраво население следват Италия, Австралия, Швейцария, Япония, Израел, Испания, Холандия, Швеция и Германия.

 На последните места са Мозамбик, Чад, Република Конго, Лесото и Свазиленд.
Линк: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5064531

Най – странното е, че в БГНЕС няма такава информация или поне не успяхме да намерим…………

Айде стига копи пейст и скриване на информация!!

Източникът всъщност е това:

http://nepoznato.energetika-bg.com/2012/08/spored-zdravniya-reyting-na-bloomberg-balgariya-e-na-73-to-myasto-v-sveta-po/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *