Posted inБез категория

30 човека загинаха от горещините в САЩ

Най-малко 30 души са загинали от горещото време в няколко американски щата, съобщи Асошиейтед прес, позовавайки се на местните власти.

Повечето от жертвите са възрастни хора, които заради 40-градусовите температури са получили сърдечен удар. Девет души са загинали в щата Мериленд, трима в щата Охайо, десет души са починали от горещото време в Чикаго (Илинойс). Лекарите са регистрирали смъртни случаи и в Уисконсин,  Тенеси и Пенсилвания.

Ситуацията с горещините се влошава и заради проблеми с  електроенергията, причинени от бурите край Атлантическия океан –  около 120 000 души в западна Вирджиния са без ток около една седмица, осем хиляди души все още са без електроенергия в предградията на Балтимор и Вашингтон.

Сред жертвите са и хора, които са починали в домовете си, защото не са получили своевременна медицинска помощ, поради липса на електричество, посочва агенцията.

Местната електрическа компания Pepco е помолила  потребителите да пестят енергия, тъй като в горещото време, системата за захранване работи на границата на капацитета си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *