Posted inБез категория

Месото удължава младостта

Изследователи от Центъра за контрол на заболяванията и превенция в САЩ, водени от проф. Майкъл Ръсел представиха поредното доказателство, че лошото хранене се отразява пряко на външния вид на жените.

Ако в храната има твърде малко месо, то представителките на нежния пол  остаряват преждевременно, твърдят специалистите.

Червеното месо не е сред най-уважаваните в диетологията  хранителни продукти. Във всеки случай, в последно време в научно-популярната литература   все по-често може да да се прочете, че акцентът в начина   на хранене е най-добре да бъде върху по-здравословни и полезни продукти – предимно плодове и зеленчуци. Междувременно, професор Ръсел твърди, че дори птици и риба, които се препоръчват от повечето съвременни диети като най-добрите източници на протеини, не са в състояние да заменят месото.

Учените наблюдавани няколко групи доброволни участници, които се придържали към различни системи на хранене: едни живеели изцяло без месо, други  яли птици и риба, третата група от доброволци консумирала същото, но допълвали храната си с неголеми количества червено месо, а в четвъртата се  хранели както си искат, без да се ограничават дори и от много тлъсти месни ястия.

В края на наблюдението специалистите проверили нивото на холестерола в кръвта на всички, за да го сравнят с показателите, регистрирани преди началото на експеримента.

И се оказало, че най-добрите резултати  били в третата група -тези, хранещи се  не само с  риба и птиче месо, а  и с постни меса. Изследователите заключили, че именно месото помага на организма да  поддържа баланса на холестерола в кръвта, което прави по-здрава сърдечно-съдовата система и предпазва от дисбаланс  в  метаболизма. Защото именно този баланс във вътрешните функции пряко се отразява на състоянието на кожата, косата и ноктите, и като цяло на младежкия  външен вид.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *