Posted inБез категория

Джулиан Асандж го чака арест

Основателят на „Уикилийкс“ Джулиан Асандж, който във  вторник се укри в посолството на Еквадор, го чака арест заради нарушение на гаранцията. Това беше обявено днес от полицията в Лондон. Той ще бъде арестуван след напускането на посолството, съобщиха от  полицейското управление.

„Около 22:20 часа 19 юни Столична полиция получи информация, че Асандж е нарушила условията на гаранцията си – каза представител на Скотланд Ярд – Той е сега ще бъде арестуван за нарушаване на тези условия.“

В момента Асандж е в сградата на еквадорското  дипломатическо представителство в престижния район Найтсбридж на Лондон, където той отиде във вторник вечерта.

 Еквадор  има договор за екстрадиция със САЩ. През ноември 2010 г., малко след като Асандж е арестуван във Великобритания по искане на Швеция, заместник-министърът на външните работи на Еквадор Кинто  Лукас заяви  готовността на страната си да му даде убежище. Скоро след това обаче,  президентът на Еквадор Рафаел Кореа отрече това твърдение и описа действията на Асандж с публикуването на секретни документи на САЩ, като нарушение на законодателството на САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *