Posted inБез категория

Сдружение „ГОРД“ – оригиналът ще съди организацията на Слави Бинев за интелектуална кражба

На 20 април т.г. в предаването на „На светло” на телевизия VTV Александър Маринов, заместник-председател на Сдружение „ГОРД“ – ОРИГИНАЛЪТ (Сдружение „Гражданско обединение за реформи в държавата” – ГОРД) съобщи, че ще търси правата си в съда за откраднатото от организацията на Слави Бинев име ГОРД, което е обект на интелектуална собстваност.

Тази интелектуална кражба  е само едно от доказателствата за множеството проблеми, пред които е изправено обществото ни днес – кражбите, корупцията, липсата на морал, лъжите и мутрите в българската политика. Среда, отровена от агресията на неморалните, несвободни и лъжливи кумири. НИЕ, учредихме ГОРД , за да помогнем да настъпи истинска демокрация, защото в момента страната ни страда от сериозни демократични дефицити като: липса на реално представителство на интересите на гражданите; ужасяваща корупция, включително на най-високо ниво; системно нарушаване на закона от държавни служители, (прикриване на  олигарси, назначавания по телефона и др.); изключително ниско  доверие в дър­жавните институции и липса на каквато и да е реална реформа в тях.

В дискусията  с водещата Ваня Манолова Александър Маринов каза, че за да се доведе до успешен край демократичния процес в България, са необходими внушаващи доверие алтернативи.  „Става дума за организации, способни да обединят гражданските интереси. Само по този начин те могат да бъдат реална алтернатива на недемократичните центрове на властта.

Затова първата цел заложена в устава на ГОРД е консолидация на гражданското общество, с чиято подкрепа демократичните форми да се изпълнят със съдържание, да се премине от формални към същностни права…Налага се  всички заедно – с другите сдружения, да сложим край на този Преход – не със сила и кръв, а с масовост, организираност и непримиримост. За да създадем Гражданско общество, което да може да противостои на клиентелизма, корупцията и мафиотски струк­тури, които проникват в политическата и икономическата сфера.

Защото именно съчетанието на слаби държавни структури и недо­развито гражданско общество доведе до всеизвестните ма­фиотски структури в България, изместващи неефектив­ните държавни ведомства. За да се стигне до сегашното положение, при което МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА….За да не бъда разбран погрешно, искам да уточня, че намерението ни не е да сложим край на управлението. По-скоро трябва да го накараме да работи – да работи с нас, а не върху нас; да стои ре­дом до нас, а не да ни възсяда. Държавното управление може и трябва да създава възможности, а не да ги потъпква; трябва да стимулира производителността, а не да я задушава.”

 

На въпроса на водещата защо не се откажат от името си Маринов обясни, че идеята за отказ от името му припомня недалечното безправно минало и го асоциира с думите, казани от премиера за т. нар. Възродителен процес с модерни, по-приемливи средства.

 

Александър Маринов, заместник-председател на Сдружение „ГОРД“ – ОРИГИНАЛЪТ обяви, че първата проява, която ще организират е ОБЩОНАЦИОНАЛЕН МИТИНГ-ПРОТЕСТ пред Народното събрание на 9 май т.г. – Денят на Европа.

„Този митинг няма да е политически, а ще е анти-политически!Няма да позволим да се „яхне” от разни декласирани политици, а ще е насочен точно срещу тях. Ние от ГОРД считаме, че като граждани на Европейския съюз, този протест следва да се състои на 9 май – Денят на Европа.

Целта е да покажем на Европа и на света, че не фалиралите гърци , които получават по 1700 лева минимална работна заплата, а НИЕ всъщност се нуждаем от спасителен план…  НИЕ – със стабилните финансови показатели, но  със 6 пъти по-ниските заплати…Искаме да кажем на управляващите, че искаме промяна – промяна на политическото статукво, да се противопоставим на безобразията, лъжците, мутрите и политиците, които разграбиха България!“


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *