Posted inБез категория

„Anonymus“ хакнаха сайта на британското вътрешно министерство

Хакерите от известната кибергрупа „Anonymus“ блокираха сайта на британското вътрешно министерство, пишат медиите на острова. Според тях киберпрестъпниците   по този начин са изразили протест срещу  инициативата на правителството да следи  британските интернетпотребители, в частност, техните електронни пощи. „Anonymus“ пое отговорност за хакване на сайта на министерството и го обвини в „драконовски методи на наблюдение“ над потребителите.

По-рано  министерството на вътрешните работи подготви законопроект за проследяване на всички телефонни разговори, съобщения, електронна поща и интернет дейности без разрешение на британското правителство. Такъв закон, според департамента, може да предотврати евентуални терористични атаки и  престъпни дейности в страната. Предвижда се,  законопроектът да бъде представен в Парламента през май тази година.

В момента във Великобритания службите могат да следят само телефонни обаждания и имейли на физически  лица, след като получат специална заповед от страна на властите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *