Posted inБез категория

Незабавно приспиване на агресивните бездомни кучета

За незабавно приспиване на агресивните бездомни кучета в София настоя днес общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки. В деня, в който се проведе специална сесия по сигурността в Столичния общински съвет, 88-годишен човек бе жестоко нападнат от глутница кучета в столицата.

По този повод Джамбазки настоява във всяка следваща общинска сесия кметът да отчита напредъка по намаляване на популацията на бездомни животни в София.

Именно Джамбазки преди време настоя за по-голяма събираемост на таксите за домашни любимци, които имат възпиращ ефект пред изоставянето на кучета.

След настояване на общинския съветник от ВМРО сумата от регистрацията на домашни животни в новия бюджет на столицата стана 320 хиляди лева, а общината се канеше дори да намали заложените в бюджет 2012 суми от такси за кучета до само 120 хиляди лева.

Именно след разкрития на Джамбазки през миналата година беше отстранено ръководството на отговорното за кучетата в София общинско предприятие „Екоравновесие”.

От няколко години общинският съветник от ВМРО призовава за по-бързи и радикални мерки спрямо популацията на бездомни кучета, както и за повишаване на глобите за недобросъвестни стопани.

Преди две години ВМРО в София дори излезе с призив „Кучетата или децата ни!”.

 

29 март 2012

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *