Posted inБез категория

Жените отделят за дома и децата си все по-малко време

През последните 25 години  представителите на красивата половина от човечеството   все по-малко време се занимават с домакинска работа, но те все още се грижат за  къщата  по-често, отколкото мъжете. Подобен извод е направен в  проучване, публикувано днес от учени от Националния институт по статистика и икономически изследвания ,  Франция.Според статистиката, през 1986 г.   дамите са се занимавали с домакинска работа средно по три часа повече,  отколкото мъжете. През 2010 г. разликата по този показател е намаляла с 40 %  до 1 час и 48 минути.

„Само че не мъжете са проявили инициатива и са  станали по-склонни да вършат домакинска работа, а жените вече не искат да губят за това   времето си“ – казва един от ръководителите на изследването, Мишел Дюе.

В днешно време, отбелязват изследователите , дамите заделят не повече от 4 часа на ден за готвене, почистване и отглеждането на децата – почти един час по-малко, отколкото преди 25 години. Тези дейности отнема  ежедневно на представителите на силния пол средно  2 часа и 13 минути – само с 6 минути повече, отколкото през 1986 година.

„Жените сега работят повече, има разнообразие от домакински уреди, семействата  купуват повече полуготови храни и се интересуват все по-малко, отколкото в предишни години, за интериорното благоустрояване“ – пояснява  Дюе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *