Posted inБез категория

Барак Обама уличен в борба срещу бялата раса (видео)

Американската телевизия Fox показа видео, направено през 1991 г., в което  младият Барак Обама  произнася  реч пред студенти в Харвард.

Видеото е направено публично достояние от противниците на сегашния президент на Съединените щати. Обама, по това време  студент в Харвард, е бил последовател на радикалния професор Дерек Бел –  известен защитник на правата на чернокожите. Той и неговите поддръжници са водили последователна борба срещу „законите за бели.“

„Отворете сърцето си и ума си за думите на професор Дерек Бел,“ – казва  Обама.

На записа се вижда как Бел, автор на книгата „Критиците на расовата теория“,  внимателно и с одобрение слуша младия Обама.

Професорът е постигнал  много в живота си, той става първият афроамерикански професор в Харвард, но   продължава да популяризира своите теории, които някои смятат, че са расистки.

Според   Бел в повечето от законите на Съединените щати е заложена дискриминация на афроамериканците, и през 1993 г. той пише разказ за това, че белите  американци ще   продават в робство  черни американци на чужденци,  с цел да се намали държавния дълг  „и евреите ще  бъдат замесени в това.“

Противниците на Обама,   публикували това  видео, както изглежда  искат да покажат на всички, че Обама   в сърцето си е настроен против бялата раса, но, според експерти, няма нищо специално в речта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *