Posted inБез категория

2012 – година на обединяване на демократични партии

Партиите с демократични ценности е необходимо да се насочат към общи действия, да направят консултации и да си стиснат ръцете колкото може по-бързо. Това каза  легендарният пловдивски кмет Славчо Атанасов късно снощи на разширена среща на клуб „Либерално общество”. Той подчерта, че колкото и да е трудно на българска почва да се обединяват партии, това трябва да се случи и то бързо, защото за пръв път в България ГЕРБ изгради собствена технология и машина за избори на основата на фалшификации и натиск. Следващите избори, които може да са още това лято, ще бъдат още по-тежко изпитание за демократичните партии, изтъкна Атанасов.

2012 ще е годината на обединението, прогнозира Христина Христова, председател на НДСВ. Ще се обединяваме, за да устоим на антидемократичните прояви, на които бяхме свидетели на избори 2011 г. и за да защитим нашите демократични ценности, каза още тя. Според нея това обединяване не може много да се отлага, необходимостта от него е
обективна – не се правят реформи, няма работа за хората, доходите падат,
икономическите показатели сочат депресия. НДСВ вече работи за сътрудничество и партньорство с други партии очаквайте в най-скоро време общи инициативи, заключи тя.

Соломон Паси, който е председател на неформалния клуб „Либерално общество”, бе домакин на срещата и я откри с думите, че е крайно време да покажем, че алтернатива на ГЕРБ, на БСП и на ДПС има.

http://www.ndsv.bg/content/4661.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *