Posted inБез категория

Първанов започна да опрощава неправомерно получените пари за майчинство

От общо разгледани 24 молби от майки, които искат от президента да им опрости връщането с лихва на неправомерно получавани майчински, докато детето е посещавало ясла, 14 са били удовлетворени. Това става ясно от съобщение на сайта на президента. Подадените молби до момента са 157.

Миналата година стотици майки бяха изненадани от съобщението, че трябва да връщат парите, получени за отглеждане на дете, тъй като са записали децата си в ясла. През януари от НОИ съобщиха, че повече от 2100 майки са получавали неправомерно обезщетението за отглеждане на малко дете през периода 1 януари 2007 г. – 15 юли 2010 г., а общата сума, която жените трябва да върнат, е над 2 млн. лв.

Още през лятото на миналата година Първанов спомена възможността майките да се обърнат към президентството по казуса.

„Смятам, че не бива младите майки да плащат част от цената на кризата. Социалната роля на държавата е важна именно в такива случаи“, пише Първанов на личната си страница във „Фейсбук“. Той напомня, че опрощаването на тези задължения може да стане само след подаване на индивидуална молба до упълномощената за това комисия към президентството.


http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/05/19/1092111_purvanov_zapochna_da_oproshtava_nepravomerno_vzeti/?ref=rss

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *