Posted inБез категория

В Русия смятат, че работата вреди на здравето

65% от анкетираните смятат, че  отрицателно върху здравето влияе  нервната работа, 43% обвиняват за  влошаващото   здравословно състояние заседналата и монотонна  работа на компютъра, а неподходящите условия на труд и натоварен график се считат като основна причина за пониженото самочувствие у  20% от респондентите.

16% от руснаците отбелязват отрицателното въздействие върху организма на вредното производство, в което работят.

Според данните от проучването, 28% от хората в Русия са знаели, че работата ще навреди на здравето им, повечето   само са подозирали  за това (55%).

За 17%   увреждане на здравето им е било пълна изненада.
От проучването  се вижда, че тези, които знаят за опасностите от бъдещата си работа :  са я избрали случайно(48%), в името на пари (22%) и престиж (12%).

45% от руснаците не се променят вредната су работа, защото те не знаят  да правят нищо друго, 28% смятат, че всеки вид професионална дейност е вредна за здравето, 5% остават на същото място за пари, а 4% – заради престижа на професията.

72% от анкетираните все пак се стремят да   намалят вредното въздействие на работата върху здравето им , пише BFM.

Те , главно се занимават със спорт, гимнастика за очите, взимат  витамини и се придържат към принципите на здравословното хранене. Някои  просто   сменят работата си или се опитват да бъдат минимално време във вредна зона.

Сред анкетираните е имало и такива, на които им помага  медитация, автотренинг и почивка;  52% от руснаците признават, че понякога спят  на работното място.

Въпреки това, всеки трети респондент не прави нищо, за да   намали вредното въздействие на работата върху здравето си.

Изследването е проведено от портала за   работа Joblist.ru от 25 април до 2-ри май 2011 г.  сред 2 000 работещи жители на   Русия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *