Posted inБез категория

Ако (когато) Кадафи победи

Западните либерални  медии и политици започват да осъзнават, че разпаленият от тях „пламък на либийската революция“ може изведнъж да угасне.

Това, че  полковник Кадафи  няма да се даде лесно, бе ясно от самото начало на „бунта“.

Преди около седмица Кадафи, възстановил  се от първоначалния шок,  започна системно почистване на страната – така, както бе обещал в известния хит в интернет „Зенга зенга“.

Сега бунтовници бягат, оставяйки без бой завзетите от тях градове.

Вчера говорителят на либийското Министерство на отбраната, полковник Милад Хюсеин проведе пресконференция.

Той направи следното изявление:

„Нашите атаки накараха терористите  да избягат. В момента сме освободили Завийя, Укайла, Рас Лануф и Брега. Ние настъпваме и ще освободим и други региони. Чакайте добра новина. Ние ще освободим Бенгази.

Хората и доброволците настъпват, терористите се укриват като плъхове. Ние дори не е необходимо да   организираме истински военни атаки. „

По данни на Министерството на външните работи на Либия в Заявийа са  арестувани 40 ‘ислямски терористи „, включително и главата на  Мюсюлмански братя от Мавритания Мохамед Hamouda. Мавритания вече официално поиска екстрадирането на Hamouda.

Британският кореспондент на  Телеграф  Ричард Спенсър посети „освободения“ от Кадафи Рас ал-Лануф. Градът го е поразил с пустотата си. Тези жители, които са се съгласили да говорят, съобащават, че сред наемниците има  „много чужденци – гражданин на Йемен, Египет и Сирия“.  Един човек ми каза, че е видял как бунтовниците са убили  „две цивилни лица.“

Синът на Кадафи Сейф ал Ислам твърди, че ‘95% от територията е под контрола на правителството. „

Великобритания и Франция, междувременно,   се опитват  да наложат решение „за установяване на забранена за полети зона в  Либия.“
Въпросът Достатъчни ли са тези мерки за запазване на либийските бунтовници,  без пряка военна интервенция и военна помощ от Запада – предизвиква сериозно съмнение.

Това, в което няма никакво съмнение,  са събитията, които ще последват след много вероятната победа за Кадафи. „Зенга Зенга “ ще се разпространи не само в Източна Либия.

Либийският диктатор може да се похвали с дълъг списък от безмилостни терористични нападения в западните страни. Западът сега се допрояви като уникален враг на режима, с нищо не поддържайки  позицията си и нищо не спечелвайки.

От „бясно куче на Либия“ сега можем да очакваме всичко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *