Posted inБез категория

"Залезът на секса"

Какви ли не псевдотеории могат да измислят псевдоучени, за да оправдаят безразборните сексуални контакти. В случая стигат до там, че да се позовават на наблюдения върху маймуни и механично да прехвърлят техните навици върху хората. Ако не беше пошло, щеше да е смешно.

Авторите на нова книга за секса поставиха под въпрос твърдението, че човек е моногамно създание. Според тях, верността към един партньор е  само наказание към  техните любими и деца.

След анализ на многото налична  литература за историята на секса,  авторите на „Залезът на  секса“ заключават, че преди хората да  започнат да се занимават със земеделска дейност и да имат частна собственост преди около 10 000 години, те са живеели в полигамни отношения,  правили са секс с много партньори  и са отглеждали децата си заедно.

Като един от многото примери, авторите представят сексуалния живот на нашите близки роднини – маймуните, чиито гениталии  са подобни на структурата на половите органи на хората, съобщава medinfo.ua. Една мъжка горила, обикновено има няколко женски, а и мъжките и женските  шимпанзета   постоянно сменят сексуалните си партньори.

Дарвин, който щеше бъде ужасен от тази теория, авторите описват като примерен 30-годишният девственик, който защитава викторианските си възгледи и основаващ на науката си визия за човешката сексуалност. Според авторите,  идеята за разкрепостената сексуална жена би разбила  цялата му теория.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *