Posted inБез категория

Единствените губещи от ситуацията, в която сякаш две банди си разчистват терен, са българските граждани

ВМРО подготвя протест през март срещу политиката на управляващите. Това съобщи заместник-председателят на партията Костадин Костадинов в неделя по време на пресконференция на партията в „София-прес”.  В пресконференцията част от ръководството на ВМРО – Българско национално движение коментира и актуалната политическа обстановка, а зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки я окачестви като пълно политическо самоубийство. Единствените губещи от ситуацията, в която сякаш две банди си разчистват терен, са българските граждани, е мнението на ръководството на ВМРО.

Костадинов очерта катастрофална картина в областта на икономиката, здравеопазването и демографията и обвини управляващите в хаос и нехайство спрямо идните поколения българи. „ Беше официално обявено как млади българи се завръщали вече от чужбина. Къде са тези българи, всички мои съученици са зад граница и никой не се е върнал. Хората умират в болниците, здравеопазването е отчайващо, на кой му пука в този момент за СРС-та? Аз съм на 31 години и не искам да видя края на България”, заключи Костадинов.

Ситуацията, в която се намираме сега, е взаимно унищожение на цялата политическа прослойка у нас, коментира другият заместник-председател на ВМРО, Ангел Джамбазки, и обясни, че не бива да се позволява на силите на Тройната коалиция, Георги Първанов или задкулисни играчи да получават нови позиции.

ВМРО може да предложи алтернатива, категорични бяха ръководителите на партията и посочиха, че единственият път пред България днес е патриотична платформа, зад която да се обединят граждани и за пръв път принципите да бъдат поставени преди коалиционите усилия. „Да не отговаряме на въпроса с кого, а на въпросите защо и как”, обобщи Джамбазки.

На 17-ти февруари пък изтича едномесечният срок, в който председателят на Столичния общински съвет следва да разпредели по комисиите на съвета искането за местен референдум за премахване на незаконното циганско гето в квартал „Орландовци”.

Ангел Джамбазки, заяви, че ако общината и държавата не предприемат действия по премахването на незаконните цигански къщи, на 21 февруари ВМРО ще проведе акция в големи български градове и ще издигне импровизирани постройки.

Нито един български гражданин не получава нищо даром, работи и се бори за оцеляването си. И никой няма право да толерира циганите – казаха още присъстващи в пресконференцията като подкрепиха твърденията си с конкретни случаи и факти за огромни суми неплатени задължения на цигански гета към ВиК и електроснабдяване. Всички тези „безплатни бонуси”, отпускани на циганите всъщност се плащат от останалите потребители. От ВМРО предлагат да се приложат европейските стандарти, действащи и в другите страни на ЕС по отношение на раждаемостта и да се премахнат всякакви социални и други помощи за семейства с над 4 деца, за да се прекрати бизнеса на циганите да живеят от детски надбавки.

От ВМРО предлагат още да има министър на демографските въпроси, да не се пипа в резерва на здравната каса ( защото правителството вече бърка там за пари като „наркоман в криза”) и конкретизираха, че управляващите трябва бързо да предприемат действия в три основни направления: предприемачество, здравеопазване и демография. Страната ни се намира пред демографска катастрофа, при която след десетилетия икономиката и социалната ни система ще се задъхват, обобщиха от ВМРО – Българско национално движение.

web: http://www.vmro.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *