Posted inБез категория

Правителството на ГЕРБ инкасира все повече удари

Главна прокуратура веднага да изземе записа, за който се твърди, че е между премиера Бойко Борисов и директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов и в най-кратък срок да се произнесе дали е автентичен или монтаж.

За това призова от парламентарната трибуна съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов по повод огласените днес записи от разговори на Борисов и Танов.

С голямо притеснение се запознах с извадка от записан разговор между  Бойко Борисов и Ваньо Танов, каза Костов.

„Искаме да чуем истината, каквато е тя. Нека това изявление от името на групата да се счита и като приканване към главния прокурор Борис Велчев да вземе записа и да се анализира нформацията от него. Казвам го с искрено желание това да излезе монтаж“, посочи съпредседателят на Синята коалиция.

Смутен съм, най-малкото за това каква дискусия за подготовката за Шенген ще водим, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Когато се изнесат чрез медиите данни за покровителство на определени фирми, за пряка намеса на премиера към работата на Агенция „Митници“, нали разбирате какъв ще бъде отзвукът навън, посочи Станишев от парламентарната трибуна.

Ние може да си затворим очите, но отговорност на Народното събрание е да изясни нещата и в интерес на министър-председателя е да изясни нещата, каза още Станишев.

В момента тече информация, която е дълбоко смущаваща – своеобразна кулминация – уличаваща представители на управляващите в покровителство на контрабандата, каза зам.-председателят на парламентарната група на левицата Ангел Найденов.

Лидерът на РЗС Яне Янев поиска премиерът Бойко Борисов да подаде оставка

Щом българският министър-председател може по телефона да нарежда на Ваньо Танов да прави контрабандни схеми, какво му пречи да разпореди на Цветлин Йовчев да отиде по домовете и да репресира и тероризира почтени български граждани, попита Янев по повод изнесените вчера резултати от проверка на ДАНС, според която РЗС са фалшифицирали подписи.

Днешният ден е най-срамният ден за българската демокрация след 10 ноември, посочи Янев. България може да се излекува от тази „полицейска параноя“ само с оставка на правителството на Бойко Борисов, посочи той.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3540311

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *