Posted inБез категория

Борисов: Убеден съм, че това са манипулирани разговори

„Убеден съм, че това са манипулирани разговори“ – така премиерът Бойко Борисов коментира от парламентарната трибуна поредната порция записи, огласени днес от близкия до Алексей Петров вестник „Галерия“.

За днешните записи се твърди, че са между Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов. Според огласеното премиерът звъннал на Танов с нареждане да изтегли незабавно митническите служители, които проверяват пивоварната „Леденика“.

„Поел съм ангажимент да не го закачам“, е репликата от записа по адрес на наречения от Борисов Мишо Бирата. От „Галерия“ уточниха, че ставало дума за собственика на „Леденика“ Михаил Михов.

От своя страна Михаил Михов заяви „Никога не съм молил премиера за каквото и да е съдействие и това е видно от водените дела за лиценза на „Леденика“, които продължиха с месеци и завършиха с решение на съда.“

Няма нито едно нещо, от което да се срамувам, и го доказвам с всяко свое действие, заяви в Народното събрание Бойко Борисов.

Той направи изявление след неколкократно подканяне от страна на БСП течащият в залата дебат за готовността на България за присъединяване към Шенген да бъде прекъснат и да бъде изслушан премиерът за записите. Докато чакаше своя ред Борисов беше видимо нервен, но от време се усмихваше на репликите на опозицията, въртеше телефона в ръцете си, от време на време си говореше с вътрешния министър Цветанов.

„Ще коментирам, когато за записите се произнесе прокуратурата, истински ли са, пипани ли са“, каза Борисов и допълни, че единственото, което е искал от подчинените си, е да работят.

Допълни, че очевидно някой е „сглобил“ записите от различни негови разговори. В доказателство обясни, че снощи след 22ч. му звъннал зам.-главният редактор на „Галерия“ Явор Дачков и в продължение на 10 минути му говорил за вътрешния и финансовия министри. „Или не им стигаха някои реплики, не мога да си обясня: след 22 ч, нормално ли е журналист като Явор Дачков да се обади на премиера да му обяснява колко са му лоши министрите. Като не съм се чувал с него, години сигурно“, каза още премиерът.

Обяснението му за връзката между Михаил Михов и думите „… аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам“, беше такова: „А въпросният Мишо, както вие го наричате Бирата, е председател на федерацията по баскетбол. Преди не мога да кажа колко време,аз съм откровен човек, президентът Първанов ми се обади, че натискат по неправомерен начин председателят на федерацията по баскетбол. И аз се надявам, че Първанов няма да отрече“.

Борисов цитира поискана от него справка от агенция „Митници“, според която лиценз за данъчен склад в Мездра е отнет с решение на митниците от февруари 2010 г. Прекратено е и действието на малка пивоварна. До 6 юни 2010 година агенция „Митници“ не е върнала лиценза, което според Борисов значи, че няма вмешателство. „Административният съд отменя решението на митниците, а в съдебната система ние нямаме назначения“, допълни премиерът.

Най-малко очаквах Станишев да се подведе – за другите ясно чули, видели, не разбрали. Макар че на всички е ясна схемата, в деня на парламентарния контрол, когато излизат безобразията, че искат да сменят конституцията с подписка, която в голямата си част фалшива. Колкото и да се правите и да искате да защитите тези свои кармични братя. Това да изкараш мъртви хора да свалят държавния строй не ви прави чест“, започна изявлението си от парламентарната трибуна Борисов.

Според него „има ли атака срещу нас, БСП е длъжна да участва“. „Защо господин Станишев вие се подвеждате? Когато същите хора, извадиха докладите на вашите служители, които ръководят, можех да го прибера по този начин. И сега порция, по порция, това което само искам да излезе да го пускам не през вестник „Галерия“, а през вестник „Рога и копита“, например, продължи Борисов.

Той се обърна още няколко пъти към бившия премиер Станишев: „Към господин Станишев ми е прекият въпрос – не ви ли прави впечатление, че това е насочено, планирано, с много ясен мозъчен тръст, с говорител, събрана информация, с много пари и много техника?

Борисов заяви, че не случайно е казал, че неговият ред за атака ще бъде последен. „Искам да ви кажа, не подценявайте тази атака, не е само към нас. Мен тя няма да ме събори, аз мога отсега да ви кажа, следващи неща, които ще направя. В момента, в който усетя, че съм зависим от тези хора, сам ще си отида. Към днешна дата не съм зависим от никой и това са пълни измишльотини нещата, които говорят. Вие сте европейски човек, Станишев„.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/01/14/1025287_borisov_ubeden_sum_che_tova_sa_manipulirani_razgovori/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *