Posted inБез категория

Полицаи обискираха офиси на партията на Саркози

Лидерът на партията Съюз за народно движение Шавиер Бертран заяви, че в сряда следобед екип на финансовата полиция се е появил в офисите и.

По данни на партията, служителите на реда са търсили кореспонденция между бившият ковчежник на партията и настоящ социален министър Ерик Вьорт и Патрис де Майстр, която е управлявала състоянието на Лилиан Бетанкур. 87-годишната собственичка на L’Oreal притежава около 1,7 млд. евро.

Френски полицаи, разследващи финансовия скандал с наследницата на L’Oreal Лилиан Бетанкур, са извършили обиск в офисите на партията на президента Никола Саркози, предаде AFP. Бетанкур е разследвана за укриване на данъци и нелегално финансиране на кампанията на Никола Саркози през 2007г.

Срещу Вьорт се води и разследване за конфликт на интереси, тъй като жена му е работила за Майстр. Министърът отрича да е вършил нещо нередно, но обвиненията отслабиха позициите му, както и тези на самия президент. В резултат на това Съюза за народно движение има сериозен проблем с прокарването на пенсионната реформа, която беше посрещната със стачки в цялата страна.

Според Ерик Сезари от партията, полицаите са предупредили за посещението си, прекарали са около час в архива и са си тръгнали без да вземат нещо със себе си. По данни на AFP, обискът е бил разпореден от паржики прокурор, който разследва обвиненията срещу Бетанкур, в които и Вьорт е замесен.

Според сп. „Пари Мач“, полицаите са търсели писмо на Ерик Вьорт, адресирано до Саркози през 2007 г. В него се предлага Патрис Майстр да бъде наградена с най-високото френско отличие.

http://news.ibox.bg/news/id_692765504

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *