Posted inБез категория

Мисленето определено вреди на здравето!

Как  мислите- колко време човек може умствено да работи по някаква задача, без да си навреди на здравето? Както се оказва, много малко. Американски учени разказват за своите открития.

По време на експеримент, в който участват над 600 мъже и жени, е било установено, че продължителното мислене лишава човек от енергията, необходима за живот.
Всички доброволци са били разделени на 3 групи с поставена пред тях умствена задача. На първата група било разрешено да работи шест часа, втората – 1 час, а третата нямала срок за работа.

Най-добри резултати показват хората от втората група, а най-лоши – от първата. В третата група резултатите са били средни, пише Passion.ru.

Анализите на физиологичните данни на всички участници показват, че представителите на първата група са били с изчерпани физически и психически сили повече от другите. Те имали главоболие и се чувствали много уморени.

Оказва се, че преди няколко години шведски учени са направили подобно откритие. Те доказват, че да се мисли за здравословен начин на живот може не повече от 3 часа на ден, в противен случай това води до психични разстройства и смущения в храненето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *