Posted inБез категория

Милост за мъжете?

Глобалната икономическа криза засегна най-вече мъжете, така че няколко години след възстановяването на икономиката в световен мащаб, водеща роля в света ще имат жените, пише Обозреватель.

От  11 милиона души, които от 2007 г. до сега са загубили работата си в САЩ, мъжете представляват две трети. Днес нивото на безработица в най-голямата икономика в света е 9,9% при мъжете и 7,8% при жените.

В две трети от американските домакинства, жените са били работещите, или на един от работещите, а жените в ЕС заемат 75% от 8,0 милиона работни места, създадени от 2000 г. насам.

„Дори ако отчетем разликата между заплатите, икономисти прогнозират, че от 2024 средната жена в САЩ и повечето държави в Европа ще печелят повече от средния мъж“ – прогнозират експерти.

В същото време жените са тези, които харчат  парите: в САЩ те са отговорни за 83% от всички покупки на потребителски стоки. Журналистите отбелязват, че от общо 15 категории професии, които се очаква да бъдат най-бързо развиващите се през следващите десет години, само в две жените не представляват мнозинство.

Така с течение на времето, те ще представляват мнозинството и от  работодателите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *