Posted inБез категория

САЩ захвърлят съседите на Русия на произвола на съдбата

Администрацията на Обама върви към подхода „Русия и само Русия“, т.е., другите регионални страни са пренебрегнати и дори са захвърлени на произвола на съдбата, твърди за за „The Washington Post “ старшият научен сътрудник на German Marshall Fund of the United States Дж. Крамер.

Най-фрапиращият пример той счита изявлението на Обама от миналата седмица пред Конгреса за това, че ситуацията в Грузия няма да се разглежда като пречка в контекста на споразумение за ядрено сътрудничество с Русия.

Подобна загриженост предизвиква интереса на администрацията на Обама за съживяване на Договора за конвенционалните въоръжени сили, който Русия изтегли през 2007 г., пише Крамер.

Москва отказва да приложи Истанбулското споразумения от 1999 г. относно оттеглянето на руските войски от Грузия и Молдова, казва той.

„Администрацията на Обама  „продава“ Грузия и Молдова, не искайки да настоява за изтегляне на руските войски от там?“ – пита авторът.

Крамър препоръчва Обама ясно да обясни на Кремъл, че руската агресия и окупация на съседните страни, е неприемлива, както и да се сдобива с приятели и партньори от други страни в региона.

Източник: The Washington Post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *