Posted inБез категория

Kисинджър: Путин е руски патриот

Избраният за президент  руски  премиер Владимир Путин е „руски патриот“ и не е настроен срещу Запада  и САЩ. Това заяви в интервю за американския телевизионен канал Си Ен Ен бившият американски държавен секретар Хенри Кисинджър.

Американският дипломат призова съгражданите си да не  възприемат  действията   на руския лидер като желание да върви срещу интересите на САЩ и неговите най-близките съюзници.

„Аз не мисля, че е настроен срещу Запада – каза Кисинджър – Той  е, преди всичко, руски патриот, който се чувства обиден от това, което се случваше  (в Русия) през 90-те години.“ Според Кисинджър,  избраният президент на Руската федерация „е възмутен от това, което той разбира като намеса във вътрешните работи на Русия.“

Кисинджър, който бе държавен секретар на САЩ в администрацията на двама американски президенти – Ричард Никсън и Джералд Форд,    през 70-тте години на миналия век бе един от инициаторите на разведряване на отношенията между САЩ и СССР. През 1973 г.  той е удостоен с Нобелова награда за мир за ролята си за постигането на споразумението в Париж, което имаше за цел да сложи край на войната във Виетнам.

След като напуска политиката  Хенри Кисинджър се концентрира върху писането на мемоарите си, статии и книги за външната политика и дипломация.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *