Posted inБез категория

Учени доказаха ползата от самозадоволяването

asturbЕдно време се казваше, че мастурбацията укрепва характера и създава независимост. Учените днес вече допълват, че тя защитава  пикочно-половата система, предпазва от рак и инфекциозни болести, както и,  може би, нормализира работата на имунитета – освен ако, разбира се, не се превърне в маниакална обсебеност .

Сега двама учени си поставили за цел  да разберат как мастурбацията се отразява на здравето, и да определят всички нейни предимства.

Антъни Сантела, учен в общественото здравеопазване в университета в Сидни, и колегата му , старши преподавателят Весна Ченоа Купър, твърдят, че самозадоволяването може да защити от  много заболявания, вариращи от цистит и диабет до рак на простатата. Те казват , че 94 % от мъжете признават, че мастурбират, както и 85% от жените. Според тях това правят дори и  бебетата, когато все още са в утробата .

„При жените мастурбацията може да помогне за предотвратяване  инфекции на шийката на матката и инфекции на пикочните пътища.  Откриването на шийката на матката, което се случва в процеса на възбуждане,  насърчава циркулацията  на течности, което от своя страна позволява на организма да се отърве от бактерии“ – казват учените .

Те добавят, че самозадоволяването може да намали риска от диабет тип II, както и да помогне при безсъние поради изработката на хормони и освобождаването от стрес, пише Mail Onlline .

Също така мастурбацията е отлична профилактика на рака. Проучванията показват, че мъжете, които редовно се занимават със секс,  имат по-малък риск от рак на простатата , което вероятно се дължи на освобождаването на токсини от простатната жлеза. Според тях, мастурбацията е в състояние да осигури същия ефект.

Австралийските учени също твърдят, че тя може да помогне за предотвратяване на депресия, поради отделянето на ендорфини, които от своя страна допринасят за повишаване на нивата на хормона кортизол, както и че  укрепва имунната система. Те добавят, че мастурбацията също така е „най-удобният начин за максимизиране  на оргазъм. „Хората, които редовно изпитват оргазъм , имат по-голяма устойчивост на стрес, и с по-малка вероятност страдат от проблеми с кръвното налягане и нямат проблеми с ниско самочувствие“.

И накрая, но не на последно място , изследователите отбелязват, че мастурбацията намалява риска от нежелана бременност или полово предавани болести.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *