Posted inБез категория

Германия е в плен на зимния циклон „Ксавер“

785386Германия е в центъра на мощния циклон “ Ксавер“. Властите на страната поради лоши метеорологични условия са анулирали около 130 полети на международното летище в Хамбург, затворени са училища и университети. Местните жители са посъветвани да не излизат навън. В северната част на Германия поривите на вятъра достигат 44,4 метра в секунда.

Циклонът е формиран в района на Гренландия, премина над Великобритания и вече  достигна северните територии на Германия.

Спасителите предупредиха, че   биха могли да  излязат от бреговете си някои водоеми. МВР препоръчва жителите на засегнатите райони да махнат вещите си от балконите, да  затворят прозорците  и да чакат лошото време у дома .

Във федералните провинции Шлезвиг – Холщайн и Долна Саксония, поради лоши метеорологични условия са затворени училищата,   в град Кил не работи университетът. В зоологическата градина в Шверин , всички животни са били прехвърлени в  сигурни помещения. Метеоролозите съветват да избягват разходките  и жителите на провинциите Берлин и Бранденбург.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *