Posted inБез категория

Уникалната певица Джаки Иванко (видео)

200px-Balloons2Жаклин Мери -„Джаки“  Иванко (Jackie Evancho) е американска певица. Тя придобива популярност в петия сезон -август 2010- на Америка има таланти на десетгодишна възраст, класирайки се на второ място.

Качеството на нейното пеене -класическо, академично и зряло- надминава досегашните вундеркинди (prodigies, деца-чудо  каквито бяха Робертино Лорети и Рита Павоне в средата на ХХ век  („urlatori“ и др.).

С нейния албум „O Holy Night“ EP, тя става най-продаваният дебютант на 2010, като следващата година се състезава за първо място в American album charts с нейния Sony Music първи албум „Dream With Me“.

Освен пеене, Джаки свири на цигулка и на пиано, а пише и текстове за песни. Тя впечатлява музиканта David Foster със своя слух, глас, музикалност и текстове; и става съавтор на заглавната тема на „Dream With Me“, който албум Фостер продуцира.

През ноември 2009 година Джаки реализира първия си албум „Прелюдия към блян“ „Prelude to a Dream“  , който се класира високо и понеже е изтеглен от разпространение (баща и? обяснява това със промяната, съзряването на гласа и? междувременно) става колекторска рядкост на цена $1500 на наддаванията EBay[[4]].

Нейното изпълнение на „O Holy Night“ публикувано от Колумбия на 16 ноември 2010 достигна No 1 в продажбите на Амазон и много други класации; продават се 239000 копия първата седмица и 149000 втората, като в декември с повече от милион продажби в САЩ получи сертификация за ПЛАТИНЕН.[5]

Излезлият на 14 юни 2011 година Dream With Me на 28 юли получава сертификат ЗЛАТЕН за половин милион продажби; [6] и броенето продължава.

Джаки пее на националната коледна елха във Вашингтон пред президентското семейство и нацията на 9 декември 2010 .

Тя е поканена да гостува на Джей Лено  и на Опра Уинфри Шоу; интервюирана на Access Hollywood Show   и 20/20 шоу „Супер Хора“ на 22 юли 2011 и много други.

Повечето от клиповете на Джаки Иванко на YouTube  са със многомилионни попадения, някои с над 4 милиона.

<iframe width=“640″ height=“360″ src=“//www.youtube.com/embed/SKhmFSV-XB0″ frameborder=“0″ allowfullscreen></iframe>

<iframe width=“640″ height=“360″ src=“//www.youtube.com/embed/uRmTo44Sve0″ frameborder=“0″ allowfullscreen></iframe>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *