Posted inБез категория

Гравиолата е плодът с най-мощния антиканцерогенен ефект

1382621717_graviolaПлодовете на тропическите овощни дървета имат много лечебни свойства. Сред тези плодове  американски лекари са  идентифицирали най-силният антиканцероген. Според експерти, използването му може да има по-мощен ефект от химиотерапията.

Гуанабана е тропическо растение, което  е известно и с други имена – като например гравиола. Множество лабораторните тестове показват, че плодовете и соковете от гравиола са в състояние да се борят невероятни ефективно с раковите клетки. От 1970 г. са направени повече от 20 експерименти, които показват, че екстракт от това растение е в състояние да унищожава  злокачествени клетки на 12 видове рак, включително на дебелото черво, на гърдата, на простатата, белия дроб и на панкреаса, съобщава порталът Newsland.

Има данни, които показват, че   растежът на раковите клетки  се спира от сока на гравиолата по-ефективно отколкото от Adriamycin (известно химиотерапевтично лекарство). При това лекарите са склонни да считат, че екстрактът от гравиола действа насочено,  като унищожава само раковите клетки и не засяга здравите.

Освен това екзотичното растение има и свойствата на антибиотик с широк спектър – притежава антигъбични и антипаразитни свойства.
Гравиолата оказва благоприятен ефект и  върху нервната и вегетативната системи: регулира кръвното налягане, помага при стрес и нервни разстройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *