Posted inБез категория

Най- куриозните прояви на американския „шътдаун „

„В САЩ, пише Тина Kайзер на страниците на германския вестник Die Welt , от няколко дни е спряно финансирането за държавните институции. А докато във Вашингтон спорят за  бюджета, 800 000 държавни служители са изпратени в принудителен отпуск, като се сблъскват с различни, често абсурдни прояви на shutdown.

Така,  Майкъл Лезер от американския Национален институт по здравеопазване NIH е заседнал  в Австралия, където пристига на конференция с доклад. Едва приземил се,  ученият е информиран от ръководството, че не може да вземе  участие в събитието по очевидни причини, в противен случай по отношение на него ще се вземат мерки. А той няколко месеца е изготвял своя доклад.

Заради бюджетния спор с години може да се забави началото на мисията до Марс,  наречена MAVEN. Началото на  проекта на стойност 650,0 милиона щатски долара е планирано за ноември – декември 2013 г. Следващият „прозорец“ за успешен старт – когато Земята и Марс ще бъдат близо една до друга – ще е чак  2016 !

Под забрана, продължава журналистката, се оказва и акцията на „Ку Клукс Клан“, която участниците на крайно дясната организация планираха да проведат на  5 октомври в  Националния военен парк Гетисбърг.

А  стотици ветерани от Втората световна от Мисисипи с помощта на някои членове на Конгреса все пак са успели да  пробият  през загражданият на Мемориала в памет на участниците във Втората световна война.

Източник: Die Welt

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *