Posted inБез категория

За какво говорят дългите пръсти

SkelettУчените са изяснили как е  свързана конструкцията на тялото с предразположенията към болести.

Мъжете с малки тестиси  повече се грижат за децата, хората с тесни бедра са предразположени към сърдечно-съдови заболявания, а тези с дълги и тънки пръсти, по-често страдат от депресия и рак на простатата. Тези необичайни връзки  между структурата на тялото и психологическото и физическото състояние, са изяснили учените, пише The Daily Mail .

Ниското ниво на тестостерона според изследователите  от  Emory University в Атланта, води до факта, че мъжете влагат   усилия  не в правене на секс, а в смяна на памперси, хранене и грижи за децата.

Хората с дълги пръсти, както са установили учени от Университета  Уоруик и Института за изследване на рака, са склонни не само към депресия. Тези, които имат по-дълъг от показалеца безимен пръст, са с намален  риск от развитие на рак на простатата. Причината е една: тези хора имат по-ниски нива на тестостерон в кръвта.

Хората с тесни бедра са с повишен риск от сърдечно-съдови заболявания и преждевременна смърт. Според проучване, проведено от изследователи от университета в Оксфорд, тези хора нямат мазнини в областта на бедрата и задните части, които служат като капан за хранителни киселини, като не им дават възможност да попаднат чрез кръвта в телесните органи, където могат да причинят вреда.

Впрочем, не обещават нищо добро учените  и на тези с големи бедра и крушовидни тела. Жените с тези „форми“ могат да се сблъскат по време на менопаузата с т.нар объркване на съзнанието. Според изследователите, мазнините в бедрата ограничават притока на кръв към мозъка, което се отразява на умствената дейност .

За много неща може да разкажат и малките уши. Въпреки своята привлекателност, те са признак на склонност към  екземи и бъбречни заболявания, твърдят ит университета в Лестър. Голям език и отстъп на челюстната кост позволяват  на учените да говорят за риск от прекъсване на дишането (апнея ) по време на сън, защото езикът може да блокира дихателните пътища.

Притежателите на дълги тънки крака имат и друго предимство: те с по-малка вероятност развиват диабет. Както са открили в университета в Бристол, увеличената дължина на краката с 4.3 см,  намалява риска от сърдечно заболяване с 19% . Това се дължи на храненето на бебето в утробата – ако е било недостатъчно, тялото на възрастния вече човек не може да се справи с нормалното количество мазнини и въглехидрати.

Но тези, които имат големи очи, ще са разочаровани. Те с  висока вероятност могат да развият късогледство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *