Posted inБез категория

Зад включването на „Хизбула“ в черния списък на ЕС стои Шварценегер

arnoldИзраелските медии съобщиха, че една от ключовите фигури около интригата с включването на военното крило на „Хизбула“ в списъка на терористичните организации за ЕС е бил не друг, а холивудската звезда и бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер.

Шварценегер е успял да убеди австрийския канцлер Вернер Файман в  необходимостта от признаването на „Хизбула“ за терористи. Актьорът е изпратил писмо до канцлера със съответното съдържание и е постигнал това, което той не успяха да постигнат нито израелския президент Шимон Перес, нито министър-председателят Бенямин Нетаняху.

Австрия, заедно с Малта, Гърция, Ирландия, Чехия и Словакия до последния момент показваха нерешителност по отношение на включването на „Хизбула“ в списъка на терористичните организации. Все пак, това бе решено. То може да бъде преразгледано след шест месеца.

Съдържание на писмото на Шварценегер е неизвестно, но съобщения в пресата твърдят, че актьорът е писал за ракетните атаки на цивилни цели в Израел. Шварценегер, припомняйки тежкото нацисткото минало заявил, че исторически дълг на Австрия е  да помогне на еврейската държава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *