Posted inБез категория

Въпросът за атаката на иранските съоръжения трябва да бъде решен преди зимата

netanyahuВ следващите няколко дни Бенямин Нетаняху ще поиска от президента на САЩ да възобнови заплашителната реторика срещу Иран и неговите власти, ако те не се откажат от ядрената си програма. В Израел с тревога гледат  на твърде сдържаната политика на Вашингтон към иранския режим, съобщава втори  телевизионен канал на Израел.

Следващата седмица петте членове на Съвета за сигурност и Германия трябва да се срещнат за да координират своите позиции пред евентуални преговори с Иран – след смяната на президента на Ислямската република. Припомняйки предишната политика на иранските преговарящи и изкуството на Хасан Роухани лично да забавя преговорите, осигурявайки  допълнително време за центрофугите на Иран, не е сложно да си представим хода на международните контакти, отбелязва израелския тв канал.

Очаква се, че Нетаняху ще започне нова кампания, за да убеди световната общност и Съединените щати незабавно да увеличат натиска върху Техеран, включително и с военна заплаха. Ако тези мерки пропаднат, израелския лидер трябва да  вземе решение за това дали да атакува иранските ядрени обекти   със свои сили преди зимата – когато прозорецът за военна намеса в Иран за Израел се затваря.

В отчета на Втори канал се подчертава напълно  вероятната  подкрепа за такова решение  от страна на  израелското правителство. Някои сценарии предполагат реакция на „Хизбула“ на  израелско нападение в Иран – което ще изисква използването на сухопътни сили в Южен Ливан  с евентуалната му окупация. Други версии говорят за шансовете за избягване на разрастването на конфликта до размера на регионална война.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *