Posted inБез категория

Лимузината на Обама: тежка броня, кръвна банка, уреди за нощно виждане

limuzin-obamaАмериканският президент Барак Обама ще сменя  колата си. Не че настоящата му бронирана лимузина Cadillac изглежда зле, но модел 2009 г., според Министерството на вътрешната сигурност, е твърде стар  и  е време да се смени.
Новата разработка, която трябва да замени сегашния „звяр“ е хибрид от представителна лимузина и товарен автомобили. Тя е с толкова много брони, че теглото на бъдещата президентска кола трябва да достигне седем и половина тона, според NBC  News.

Предвижда се в  каросерията на автомобила да бъдат монтирани осеминчови пластини, които може да защитят пътниците от импровизирано взривно устройство. Той също така ще бъде оборудван с петинчови многослойни стъкла, които ще направят вратата на бронираната кола тежка като на Boeing 757. В допълнение, колата трябва да бъде защитена от биохимични атаки и оборудвана със системи, достойни за легендарния Джеймс Бонд. Тя ще е   с инсталирани множество предаватели, в нея ще се пази и кръвна банка.

Всички агенти  са специално обучени да контролират това чудовище на огромни колела, и могат за броени  секунди да завъртят лимузината на 180 градуса, за да се избегнат неприятности. Името на производителя на суперавтомобила за президента  се държи в тайна. Но се знае, че от 1939 г.  автомобилите на държавните глави се правят  последователно от Ford, Chrysler и GM.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *