Posted inБез категория

PaperTab – иновативен „хартиено-електронен“ таблет

papertabsФорма и функция.  Възможният бъдещ съперник IPAD се отказва от традиционните вече параметри на таблета в полза на гъвкавия „електрофоретичен“ дисплей, който функционира като цифрова хартия.

Както казва изобретателят на дисплея Пол Вертегаал: „Можете да го хвърлите на масата, без да страхувате, че ще се счупи.  Можете също така просто да го навиета на тръба и да го сложите в джоба си. „

1. Размер

С дебелина 400 микрона (0.4 милиметра) PaperTab е 18 пъти по-тънък от IPAD Mini (7,2 мм)

2. Мащабиране

Ако поставите два или повече PaperTab непосредствено един до друг, ще се получи  цяло „безшевно“ изображение. С едно движение  потребителите могат да прикачват снимка от едно устройство към имейла на друго.

3. Употреба

PaperTab може да покаже хиляди документи и да проследява тяхното местоположение. Файлове се разгръщат в пълен размер при допир. Потребителите могат да сгъват екрана.

4. Екран

10,7-инчовият екран с висока резолюция, разработен от «Plastic Logic» във Великобритания, е почти толкова ярък като PaperWhite Kindle, макар и малко и да не му достига до 264 пиксела на инч като IPAD.

5. Процесор

Устройството е с  процесор Intel Core i5 .

6. Батерия

PaperTab не консумира  енергия , когато е отворен на една и съща страница, което  позволява да се използва  в продължение на дни с едно зареждане.

PaperTab може да не е подходящ за потребители, които искат да използват таблета като втори екран за филми и игри, но той може да намери ниша в по-малко развлекателно ориентирания сегмент на пазара, казва анализаторът от  «Futuresource Consulting» Oliver Rowntree.

А Пол Вертегаал казва, че  възнамерява да направи дисплея конкурентен, пускайки го в продажба за $ 20 на парче, а сега  търси инвеститори и партньори, които да му помогнат да постигне обявената цена.

.businessweek.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *