Posted inБез категория

Долче и Габана са заплашени от 2.5 години затвор за укриване на данъци в размер на един милиард евро

Прокуратурата в Милано в сряда поиска за  най-известните италиански дизайнери Доменико Долче и Стефано Габана, които бяха признати за виновни за укриване на данъци, по 2,5 години затвор за всеки, предаде агенция Ройтерс.

Основателите на известната марка Dolce & Gabbana в продължение на няколко години са под контрола на данъчните и съдебните власти в Италия.

Според следователите, от 2004 г. насам, когато в Люксембург са създадени двете дружества Dolce & Gabbana Luxemburg SARL и Gado SARL, ръководството на известната модна къща се е занимавало с мащабно нарушаване на финансовите отчети и фалшифициране на данъчни документи, в резултат на което в  италианската хазна не са  влезли данъци за един милиард евро .

През април 2011 г. в Милано съдия Simone Luerti свали обвиненията срещу  известните дизайнери, като призна обвиненията срещу тях за „безпочвени.“ Въпреки това, през ноември същата година италианският  касационен съд отмени решението и върна делото за ново разглеждане.

Апелативният съд в Милано в края на март призна дизайнерите Долче и Габана за виновни  за укриване на данъци в размер на около един милиард евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *