Posted inБез категория

Шейх от Саудитска Арабия: всеки постинг в Twitter ви води към ада

Шейх Абдул Латиф Абдул Азиз ал-Шейх, ръководител на религиозната полиция в Саудитска Арабия предупреди гражданите си да не използват Twitter, съобщава BBC News.

Шейхът от Саудитска Арабия, който оглавява религиозната полиция на страната, заяви, че всеки, който използва социалните мрежи, особено Twitter: «опустошава себе си и света, и лишава от безсмъртие (душата си) „. Той добави, че използващите  платформата Twitter нямата никакви платформа, което се отнася до навика на  саудитците да водят в  Twitter остри политически и други спорове.

Би Би Си припомня, че по-рано, през април, имамът на джамията Ал-Харам, най-почитаната джамия в  мюсюлманския свят, по време на проповед, която видяха милиони хора по телевизията, каза, че Twitter застрашава националното единство. По-рано главният мюфтия на Саудитска Арабия нарече всички потребители на социалната мрежа „глупаци“.

Подобна реторика по отношение на социалната мрежа може да бъде свързано с факта, че за много хора в Саудитска Арабия социалните мрежи са прозорец към традиционния, нерелигиозен свят.

Също така в   Twitter бяха публикувани текстове и  снимка по време на демонстрациите за правата на човека в източните провинции. В резултат на това всичко бе чуто без цензура. В отговор бе въведено   свързване на акаунтите в Twitter с документите за самоличност, като много от активистите бяха осъдени на различни наказания, и най-малко един – на смъртното наказание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *