Posted inБез категория

Откриха средство, което пази при магнитните бури

Учените са установили, че за защита на организма от негативните ефекти на  магнитните бури помага народната медицина.   За отрицателните последици от геомагнитните бури знаят малки и големи. Възрастните изпитват проблеми с кръвното налягане, младите хора страдат от главоболие, а  децата не спят през нощта и често капризничат.

Всички знаят причината, всички страдат от последствията, но никой не знае как да се спасим от  тази ситуация. Отговорът са намерили  изследователи от Научния изследователски център в Арктика. Както се оказва помага напълно достъпно средство.

По време на експеримента, който изследователите  провели върху лабораторни плъхове е установено, че за да се отървем от влиянието на космическите бури помага обикновена настойка на листата и кората на бреза.

За да  докажат това  изследователите разделили  животните на три групи, а след това  в рамките на 45 дни всички гризачи получавали добавки от лечебното  растение. Първата група получавала екстракт от обикновена бяла бреза,  втората  – от ниска бреза, която расте в блата и блатисти ливади в северната част на Западна Европа, а третата група плъхове като „лекарство“ получила настойка от Epilobium.

След това животните били поставени  в лабиринт от две части: тъмна и светла. Най-добре  преодолявали  „препятствията“ и  намирала изход от лабиринта плъховете от  втората група.

С настъпването на магнитна буря плъховете, получаващи настойка от ниската бреза,  нямали  никакви здравословни проблеми, с интерес продължавали да тичат в светлата страна на лабиринта. Докато останалите участници в експеримента поради лошо здраве се бутали по ъглите.

Според учените, именно настойката , давана на плъховете от втората група, ги е спасила от магнитните бури. Изследователският екип не изключва, че точно тази настойка може да има  положителен ефект и върху човека.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *